Fysieke vorming

Fysieke vorming op weg naar weerbaarheid.

Veel mensen die een pad volgen van zelf-ontplooiing geven weinig of geen aandacht aan fysieke vorming van hun lichaam. Balans, conditie, kracht, coördinatie, snelheid, ritme, allemaal aspecten die van belang zijn voor een gezonde en totale lichaamsontwikkeling. Daarnaast stimuleer je de stofwisseling en verbrand je calorieën. Waar Qigong en met name Tai Chi zich richten op zachtheid en interne energieën daar richt fysieke vorming zich meer op de hardere kanten. Dat wil zeggen dat er meer gebruik wordt gemaakt van spierspanning.

Fysieke weerbaarheid maar ook hardheid kun je zien als een voorwaarde om het zachte te leren kennen en begrijpen. De zijnstoestand van de geest zal zich steeds meer gaan manifesteren als een Warrior Spirit. Dit betekent beslist niet dat de Warrior een persoon is die vaak ten strijde trekt. Het houdt in dat je in staat bent om aan te kijken wat er aangekeken dient te worden zonder uit je balans gehaald te worden. Je komt in je kracht te staan als persoon met een stabiel zelfvertrouwen.

Fysieke vorming is een belangrijk onderdeel voor je weerbaarheid. Fysieke vorming verbetert balans, conditie, kracht en coordinatie.

De fysieke vorming bij Holistic Formation maakt gebruik van technieken uit verschillende vechtsporten en krijgskunsten. Deze hebben zich al jaren bewezen als methode om negatieve gevoelens te releasen en tegelijkertijd het lichaam sterker en gezonder te maken.

In het begin zullen we veel aandacht besteden aan opwarmen en losmaken. Hierdoor komt er letterlijk ruimte in het lichaam zodat energie vrij kan stromen. Het is belangrijk te zorgen dat het lichaam stap voor stap draagkrachtig wordt. De intensiteit wordt geleidelijk opgebouwd afhankelijk van de belastbaarheid van geest en lichaam. Weerbaarheid verhogen op conditioneel en technisch vlak vraagt continu aanpassing van zowel lichaam als geest. Deze zullen samen dezelfde groei doormaken zodat de balans zorgvuldig in evenwicht blijft.

Wil je een traject om weer terug te komen in je lichaam, fit te worden door je conditie te verbeteren of gewicht verliezen en je weer lekker te voelen? Dan kan Holistic Formation jou begeleiden tijdens een transformerend proces. Bekijk de tarieven.