Nieuws

Massage voor jou

Als gevolg van onze moderne leefstijl kent onze maatschappij veel mensen die lijden aan allerlei kwalen. Eén van de meest voorkomende klachten is rugpijn vaak in combinatie met pijn in het schoudergebied. Een belangrijke oorzaak dat veel mensen hier mee te maken krijgen komt doordat het grootste deel van ons leven uit zitten bestaat. Als je het aantal slaapuren niet mee rekent is dat gemiddeld maar liefst rond de 57%. Dat komt neer op ongeveer 9 uur per dag! Daarmee scoren de Nederlanders het hoogste van Europa.

Al dat zitten doet ons lichaam geen goed. Het verhoogd het risico op hart- en vaatziekten zodat organen niet optimaal functioneren. Een ander belangrijk gegeven is dat we onze spieren niet gebruiken wanneer we zitten. Zo blijven vetten en suikers langer in ons bloed en wordt de kans op diabetes ook nog eens verhoogd.

Wanneer spieren niet gebruikt worden zullen deze korter en minder soepel worden Als we kijken naar onze been- en bekkenspieren tijdens zitten dan nemen deze in lengte af. Kijk maar eens naar de quadriceps, de spier die midden over het bovenbeen loopt. Wanneer onze bovenbenen in een hoek van 90 graden staan ten opzichte van ons bovenlichaam, dan trekt de quadriceps samen. Blijf je lang in een dergelijke houding zitten dan kan die verkorte toestand van de spier veranderen in een natuurlijke lengte. Daardoor kan de rug niet goed meer gestabiliseerd worden waardoor deze overbelast raakt


We spreken in zo een situatie van overbelasting door onderbelasting.

Om de belasting weer in balans te krijgen is het essentieel om te gaan bewegen. Door te bewegen smeren we alle gewrichten, gaat de gestagneerde energie weer stromen. Voelen we ons weer energiek en hebben we voldoende energie om ons lichaam weer sterk en veerkrachtig te maken.

Als je een dergelijk proces in wilt gaan of je bent er al mee bezig dan kun je daar wel wat ondersteuning bij gebruiken. Om je lichaam voor te bereiden en letterlijk te openen voor nieuwe energie stroming na een periode van weinig bewegen. Of je was even te enthousiast bij de training of een wedstrijd en liep je een blessure op. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf.

Je bewijst jezelf een enorme dienst door je eigen genezende vermogen te stimuleren met een massage. Dat lukt maar gedeeltelijk als de massage zich alleen maar richt op een deel van je lichaam. Zoals boven omschreven spelen de beenspieren een rol bij rugklachten. Er zijn uiteraard nog meerdere andere spiergroepen die de rug ondersteunen en ook die hebben aandacht nodig.

Symptoom behandeling geeft weinig resultaat, is doorgaans tijdelijk, pijn komt vaak snel weer terug als de behandeling stopt. Als je volledige verantwoording wilt nemen voor jouw volledig wel-zijn dan is het raadzaam je te richten op jouw volledige lichaam.

Je fysieke lichaam kan niet zonder het mentale lichaam. Feitelijk is dat de plek waar genezing begint. Een gezonde geest is de drager van een gezond lichaam. Door je over te geven aan de massage ontspant zowel de geest als het lichaam.


Holistic Formation biedt een 2 uur durende totale lichaamsmassage aan voor het introductiebedrag van €80,-