Fysieke vorming

Fysieke vorming op weg naar weerbaarheid: Veel mensen die een pad volgen van zelf-ontplooiing geven weinig of geen aandacht aan training van hun lichaam. Balans, conditie, kracht, coördinatie, snelheid, ritme, allemaal aspecten die van belang zijn voor een gezonde en totale lichaamsontwikkeling. Daarnaast wordt de stofwisseling gestimuleerd en worden er calorieën verbrand. Waar Qi gong en met name Tai chi zich richten op zachtheid en interne energieën daar richt fysieke training zich meer op de hardere kanten. Dat wil zeggen dat er meer gebruik wordt gemaakt van spierspanning.

De training maakt gebruik van technieken uit verschillende vechtsporten die zich al jaren hebben bewezen als methode om negatieve gevoelens te releasen en tegelijkertijd het lichaam sterker en gezonder te maken. De intensiteit wordt geleidelijk opgebouwd afhankelijk van de belastbaarheid van geest en lichaam. Weerbaarheid verhogen op conditioneel en technisch vlak vraagt continu aanpassing van de geest die dezelfde groei zal doormaken als het lichaam en zodoende in evenwicht blijft.

Wil je een traject om weer terug te komen in je lichaam, fit te worden door je conditie te verbeteren of gewicht verliezen en je weer lekker te voelen? Dan kan Holistic Formation jou begeleiden tijdens jouw transformerende proces.